INVITAȚIE

Introducere

Dragi Colegi și Parteneri,

Asociația AntiParkinson România, Grupul AntiParkinson Laleaua Iașiului, Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu” Iași și Dimas Events, au deosebita plăcere de a vă invita să participați la lucrările online ale Simpozionului de Neurostiinte Modulare „Terapia Durerii si Tulburari de Miscare”, eveniment ce va avea loc online în data de 07 noiembrie 2020.

 

La Iași avem peste 3000 de persoane diagnosticate cu boala Parkinson. Accesul la informații în limba română este foarte dificil, comunitate pentru acești bolnavi nu exista până acum, iar sălile de sport/recuperare pentru această maladie lipsesc cu desăvârșire.

Durerea cronică severă neuropată, privită în trecut ca un simptom, este o problemă majoră și reprezintă o prioritate a sistemului de sănătate la nivel mondial și în special european. Și în România se fac pași timizi dar siguri și pacienții beneficiază de tratamente inovatoare cu tehnici de neuromodulare. Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași este principalul Centru din țară, unde pacienții primesc tratament performant începând din anul 2014.

Principalele teme abordate în cadrul acestei întâlniri vor fi:

  • Boala Parkinson intre psihiatrie si neurologie

  • Importanța activității fizice si ce înseamnă “sport cu prescripție medicală”

  • Opțiuni terapeutice în boala Parkinson avansată

  • Tehnologiile de înaltă performanță în tratamentul durerii cronice neuropate

  • Tango terapia și rolul său în recuperare

  • De la gimnastica energetica la alchimia interna (prin Tai Chi Qigong)

Sperăm că acest eveniment, să reprezinte un moment bun și un prilej optim pentru schimbul de cunoștințe, care să genereze noi idei, concepte, strategii și abilități practice în Terapia durerii si Tulburarile de Miscare.

Nu uitați să marcați în calendarul activităților dumneavoastră ziua de 07 Noiembrie 2020, ca fiind ocupate cu lucrările Simpozionului de Neurostiinte Modulare „Terapia Durerii si Tulburari de Miscare”.

Sperăm că acest eveniment organizat sub forma unor cursuri prin internet, să reprezinte un moment bun și un prilej optim pentru schimbul de cunoștințe, care să genereze noi idei, concepte, strategii și abilități practice în domeniul Neuroștiințelor.

Ing. Dan RAICAN
Președintele Asociației Antiparkinson România, Deva, Hunedoara